Díszpolgári címet kap az Orbán Viktor által csak “asszonyságnak” nevezett tudós, Karikó Katalin

Megosztás

Szegeden döntöttek így, a koronavírus elleni vakcina kifejlesztésében oroszlánrészt vállaló tudósnő pedig el is fogadja, hogy szeretett városa díszpolgára legyen.

Karikó Katalint jelölte Szeged város idei díszpolgárának Botka László polgármester, a kutatónő pedig elfogadta a felkérést, és személyesen veszi át az elismerést a város napján, május 21-én – tájékoztatott Szabó C. Szilárd, az önkormányzat sajtófőnöke.

A SZEGED.HU HONLAPON OLVASHATÓ MÉLTATÁS SZERINT KARIKÓ KATALIN A SZEGEDEN SZERZETT ISMERETEKKEL ALAPOZTA MEG TUDOMÁNYOS PÁLYÁJÁT.

Az egyetem elvégzése után a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban kezdett el dolgozni, majd az Egyesült Államokban teljesedett ki a kutatómunkája.

KARIKÓ KATALIN ÉS MUNKATÁRSAI ÁTTÖRÉST HOZTAK A KORONAVÍRUS ELLENI HARCBAN.

A koronavírus elleni, általuk kifejlesztett vakcinát a világon elsőként engedélyezték, így nem túlzás azt állítani, hogy ezzel a tavalyi év legnagyobb tudományos sikerét érték el.

Karikó Katalin Szegeden ismerte meg a férjét, Francia Bélát, itt kötött házasságot, és itt született meg a kislányuk, Zsuzsanna is.

A KUTATÓNŐ BOTKA LÁSZLÓ POLGÁRMESTERNEK KÜLDÖTT LEVELÉBEN AZT ÍRTA, SZEGEDNEK MINDENKOR KITÜNTETETT HELYE VOLT AZ ÉLETÉBEN.

Index.hu

Hozzászólások

Related posts