Elhunyt Dr. Kriza Ákos, Miskolc előző polgármestere

Megosztás

Hosszan tartó betegség után hunyt el a borsodi megyeszékhely 2010-2019 közötti vezetője.

Elhunyt Dr. Kriza Ákos, Miskolc város korábbi polgármestere. Erről felesége, Dr. László Zsuzsanna tájékoztatta közleményben a miskolció Rádió M-et. Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a szavait:

„A család nevében megrendülve és mély fájdalommal tudatom: 2021. január 18-án a késő esti órákban elhunyt Dr. Kriza Ákos. Miskolc város volt polgármestere hosszan tartó, küzdelmes betegség után távozott közülünk, mindössze 56. éves korában.

Kriza Ákosban a nemzeti-konzervatív oldal az egyik meghatározó alakját, politikusát veszítette el, aki nem csak kiváló orvos, intézményvezető és polgármester volt, de hűséges házastárs, két gyermek szerető édesapja, szüleiről gondoskodó gyermek, és igaz testvér is volt.

Nyugodj békében! A temetésről a család később ad tájékoztatást!”

Dr. Kriza Ákos 1990-ben költözött Miskolcra az orvostudományi egyetem elvégzése után, ahol általános orvosi diplomát szerzett – olvasható a volt polgármester Wikipédia-oldalán. 1994-ben fül-orr-gégészeti szakvizsgát tett és 1995-ig a Diósgyőri Kórház fül-orr-gégészeti osztályán dolgozott klinikai orvosként.

Politika iránti érdeklődése is 1990-ben indult, 1997-ben csatlakozott a Fideszhez. Elsőként a megyei választmányba került be, 2002-ben pedig a megyei közgyűlés tagja lett, az egészségügyi bizottság elnöki tisztét látta el. A polgármesteri címért elsőként 2006-ban indult az önkormányzati választásokon, 2010-ben pedig meg is nyerte azt. Kilenc év után, 2019 nyarán jelentette be, hogy egészségügyi okokból nem indul újra a 2019-es önkormányzati választáson.

Forrás: Rádió M

Kapcsolódó cikkek