Müller Cecília: Semmiképpen sem szeretnénk változtatni az oltási terven, minden regisztrálót időben értesítünk

Megosztás

Az oltás után teljesen jól érzi magát az országos tisztifőorvos, semmilyen mellékhatást nem érzékelt – számolt be róla az Index. Müller Cecília a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában elmondta: Úgy tűnik, hogy könnyen átment rajta, semmi bőrpír, szinte a beadást se érezte, ami egy vékony tűvel történt.

Hozzátette: “Semmiképpen nem szeretnénk változtatni az oltási terven. Nagyon fontos, hogy a magas kockázati csoportoknak megfelelően hajtsuk végre a tervet. Értesültünk róla, hogy jövő héten kevesebb vakcina érkezik az Európai Unióba, de egy átalakítás zajlik. Minden sarkot felkutatunk a világon azért, hogy megfelelő mennyiségű vakcinát szerezzünk. A magyar kormány ezért mindenkit megkeres” – hangsúlyozta a tisztifőorvos.

Emlékeztetett, hogy kisebb késés van a vakcinabeszerzésben, rajtunk kívül álló okok miatt, de senkinek sem kell aggódnia amiatt, hogy nem fogja megkapni a második oltást.

Müller Cecília köszönetet mondott azoknak, akik már regisztráltak a védőoltásra, és eloszlatta a pánikkeltő aggályokat, ugyanis mindenkit értesíteni fognak, hogy mikor kaphatja meg a vakcinát: “Természetesen senki sem veszett el, aki regisztrált már a védőoltásra. Nem egyszerű logisztika megszervezni minden embernek a beoltását, ugyanakkor mindenkit szeretnénk benne részesíteni. Több helyről, több ütemben érkeznek a vakcinák az országba. Reménykedünk benne, hogy a kétkedők is beadják a derekukat. Kicsi türelmet kérünk mindenkitől, mindenkinek vissza fogunk jelezni, hogy sikeres a regisztrációja. Mindenkit időben fogunk értesíteni.”

Index.hu

Kapcsolódó cikkek