MSZP: a kormány a multikat támogatja a munkahelyek védelme helyett

Megosztás

A Magyar Szocialista Párt szerint a kormány a koronavírus-járvány által fenyegetett munkahelyek védelme helyett a multinacionális cégeknek szórt ingyenpénzt. Erről az elnökhelyettes beszélt vasárnap a Facebookon.

A tőkeerős multinacionális vállalatok örömtáncot lejthetnek, mivel a kabinet tavaly 1700 milliárd forinttal támogatta őket. Ezt úgy szemléltette, hogy az adófizetőknek 130 millió forintjukba került egy-egy munkahely ezeknél a társaságoknál, ami alkalmazottanként 27 évi átlagkeresetnek felel meg – fogalmazott Komjáthi Imre.

Hozzátette: a kormánynak ehelyett a munkahelyüket elvesztőket és a kis- és középvállalkozásokat kellett volna segítenie, például a 80 százalékos bértámogatás bevezetésével.

A kabinet 425 milliárd forintból minden bajba jutott vállalkozásnak segíteni tudott volna a bértámogatással, ehelyett azonban csak mindössze 50 milliárd forintot fordított erre a célra, miközben sportlétesítményeket és más látványberuházásokat bőkezűen támogatott.

Az elnökhelyettes zárásképp ismételten követelte a százszázalékos táppénz bevezetését azoknak a munkavállalóknak, akiknek koronavírus-fertőzés miatt kell karanténba vonulniuk.

Kapcsolódó cikkek