Lemondott a holland kormány

Megosztás

A holland kormány a gyermekgondozási juttatások körüli problémák miatt lemondott: ugyanis egy hivatalos jelentés szerint a minisztereknek, a köztisztviselőknek, parlamenti képviselőknek és a bíróknak is szerepük volt az ügyben, amely tehetetlenné tette a szülőket, hogy jogorvoslatot szerezzenek – írja a DutchNews.nl alapján a napi.hu.

A botrány azért robbant ki, mert több ezer családot tévesen vádoltak azzal, hogy megtévesztették az adóhivatalt, és elrendelték az ellátások visszafizetését, ami sok családnak súlyos pénzügyi problémát okozott.

Mark Rutte miniszterelnök köztudottan a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet alatt nem akart lemondani, de más pártok vezetői, például a D66-os Sigrid Kaag korábban azt mondták, hogy a jelentés “politikai következményei” elkerülhetetlenek. A miniszterek a március 17-i általános választásokig “elidegenítési” vagy ügyvivői funkcióban maradnak. Ez azt jelenti, hogy nem lesznek képesek meghozni olyan döntéseket, amelyeket a parlament felső és alsó háza nem támogat.

Kapcsolódó cikkek