Erre kell figyelni a hétvégén Bánkúton a parkolásnál

Megosztás

A Bánkúti Sí Klub a parkolással kapcsolatban közleményt adott ki, amiben arról tájékoztatják a Bánkútra látogatókat, hogy a rendőrség, a rendészet és a polgárőrség segítségével igyekeznek megoldást találni az elmúlt időszakban kialakult parkolási és közlekedési káoszra – számolt be róla a Minap.hu.

Figyelmeztetnek: miután a fenti parkolóhelyek betelnek, az út szélén, a padkára húzódva csak a Bánkút felé vezető jobb oldalon engedélyezett a parkolás. A Miskolc felé vezető oldalon tilos parkolni! Mindenki jól felfogott érdeke, hogy közúton mindkét sáv mindig szabadon járható legyen – írták.

Egy térképet is mellékeltek a könnyebb tájékozódás érdekében (lentebb megtekinthető). Felhívják arra is a figyelmet, hogy a panziót elhagyva, Csipkéskút irányába két helyszínen is van még parkolási lehetőség: az első 350 méterre (a térképen bekarikázva), a második egy kilométerre, a Csalános parkoló (a térképen szintén bekarikázva). Ezek a parkolók is remek kiindulási pontjai lehetnek a kirándulásnak. A Csalános parkolóból a „zöld” túrista jelzésen csak 400 métert kell gyalogolni vissza Bánkútig.

További részletek és az említett térkép a Minap.hu cikkében.

Kapcsolódó cikkek