Trump nem nyugszik, keresi az internetes kiskaput és nagy bejelentést ígér

Megosztás

Már csak vagdalkozik a leköszönő (?) amerikai elnök, vagy valóban van valami aduász a kezében még?

A Twitterről véglegesen kitiltott Donald Trump dühös cselhez folyamodott, kétszer is. De a vállalat azonnal közbeavatkozott, kétszer is. Az elnök azt ígéri, hamarosan nagy bejelentést tesz majd.

Péntekről szombatra virradó a Twitter örökre eltiltotta az Egyesült Államok leköszönő elnökét kedvenc platformjának használatától. Trump ezután egy olyan cselhez folyamodott, melyet szinte biztosra lehetett venni, hogy meglép: személyes fiókja helyett az Egyesült Államok mindenkori elnökének fenntartott @POTUS (President Of The United States) kormányzati Twitter-csatornára írta ki gondolatait.

© Twitter / @POTUS

A Twitter szabályzata szerint abban az esetben, ha egy kitiltott felhasználó új profilon próbál visszatérni a platformra, akkor azt a csatornát is felfüggesztik. Mivel ebben az esetben egy hivatalos kormányzati csatornáról van szó, így a @POTUS-t természetesen nem kapcsolták le, csupán törölték Trump bejegyzéseit. (A jelenleg 33,4 millió követővel rendelkező @POTUS csatorna használatának jogát hamarosan Joe Biden kapja majd meg, lenullázott számlálóval, az új elnöknek mindig újra kell kezdenie a követőtábor toborzását.)

The Verge technológiai magazinnak sikerült képernyőképet készítenie Trump tweetjeiről. Az elnök a @POTUS csatornán azt írta, a Twitter régóta egyre messzebb és messzebb merészkedik. Trump azzal gyanúsítja a vállalatot, hogy a demokratákkal és a radikális baloldallal közösen tiltották most őt a Twitterről.

© The Verge

A leköszönő elnök azt üzente követőinek, hogy már tárgyalásban vannak más oldalakkal egy esetleges ottani csatorna indításáról. Trump üzenetében nagy bejelentést ígér. Valamint azt, hogy csapatával már vizsgálják annak lehetőségét, hogy saját közösségi oldalt építsenek már a közeljövőben.

A @POTUS csatornán közzétett bejegyzései törlése után Donald Trump egy újabb módon próbálkozott: kampánystábja @TeamTrump csatornáját tette közzé ugyanazt az üzenetet. Ezután a Twitter ez utóbbi csatornát – Trump személyes profiljához hasonlóan – végleg felfüggesztette.

Az itt megjelent utolsó bejegyzésében az elnök – korábbi politikájához hasonlóan, melyben minden őt nem támogató szereplőt egy masszává igyekszik összemosni – félreérthetetlen utalást tett arra, hogy szerinte a Twitter mikroblog-szolgáltatónak Kína diktál.

© The Verge

Hvg.hu

Kapcsolódó cikkek