Lelőttek egy Trump-párti tüntetőt az amerikai zavargások során

Megosztás

Szerdán teljesen váratlanul felbolydult az eddig sem egyszerű élet az Egyesült Államokban. A Trump pártján álló tüntetők megrohamozták a Capitolium épületét, ennek során egy nőt halálos lövés ért. Később derült ki, hogy az érintett a légierő veteránja volt, nem nyugszanak a kedélyek Amerikában.

Az amerikai légierő, a U.S. Air Force veteránja volt a Capitolium ellen indított ostrom során meglőtt, Trump-párti tüntető. A középkorú nőt, Ashli Babbitot akkor érte a halálos lövés, amikor tüntetőkkel együtt a Capitoliumban próbált bejutni a képviselőházba.

Kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe a Capitoliumnál meglőtt tüntető – közölte meg nem erősített forrásokra hivatkozva az MSNBC. A hírt a Twitteren is többen posztolták.

Később kiderült, az amerikai légierő veteránja volt a szerdai ostrom során lelőtt tüntető. Más médiumok mellett a New York Post is azt írja, a mellkason lőtt, majd nem sokkal később sérülésébe belehalt áldozat neve Ashli Babbit, aki tizennégy évet szolgált a légierőnél, majd San Diegoban élt. Kiszivárgott továbbá több felvétel is a gyilkosságról melyeken az látszik, hogy Babbit egy ablakra támaszkodik, amikor a helység másik oldaláról, az ablakon keresztül éri a találat. A helyzet érdekessége, hogy Babbit mellett nem csak tüntetők, hanem több egyenruhás rendőr is áll.

Először nem sokkal a zavargások kitörését követően jelent meg a hír, mely szerint egy fiatal nőt meglőttek, miközben a tüntetőkkel együtt a Capitoliumban próbált bejutni a képviselőházba. 

Az MSNBC híradójában megjelent felvételen már az is látható volt, ahogy a vérző nőt hordágyon szállítják ki az épületből. A CNN korábbi beszámolója szerint a mellkasi sérüléssel kórházba szállított nő állapota kritikus, de további információt egyelőre nem közöltek róla. A Sky News is arról számolt be, hogy lövések dördültek el a Capitoliumban.

A rendőrfőnök Robert Contee is megerősítette, hogy meglőttek egy nőt a Capitoliumban, de további részleteket nem árult el. Hozzátette: felszólították a tüntetőket az épület elhagyására, aki nem így tesz, azt letartóztathatják.

Folyamatosan figyelemmel kísérjük a fejleményeket, amint új események történnek, beszámolunk róla.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek