Teljes Angliát lezárták, hozzánk viszont újra érkezhetnek repülőgépek Nagy-Britanniából

Megosztás

Egész Angliára zárlatot rendelt el hétfőn a brit kormány az új koronavírus-változat gyors terjedésének megfékezése érdekében – számolt be róla az Index. Ennek megfelelően otthonát senki nem hagyhatja el, csak különleges esetben, mint például élelmiszer vagy egyéb nélkülözhetetlen cikkek vásárlása, munkába járás, sportolás vagy egészségügyi ellátás igénybevétele.

Az élsport tervezett rendezvényeit – köztük az első osztályú angol labdarúgó-bajnokság, a Premier League mérkőzéseit – ugyanakkor közönség nélkül meg lehet tartani. A szabadtéri testmozgást napi egy alkalomra kell korlátozni, és lehetőleg egyedül vagy legfeljebb egy másik emberrel lehet végezni.

Az általános iskolák és középiskolák holnaptól visszatérnek a távoktatáshoz. “A probléma nem az, hogy az iskolák nem biztonságosak gyermekeink számára, hanem hogy gócként szolgálhatnak a fertőzéshez” – mondta a miniszterelnök.

Hozzátette, van egy nagy különbség a korábbi zárlathoz képest, nevezetesen, hogy Angliában “éppen történetének legnagyobb oltási kampánya zajlik, és eddig több embert oltottunk be, mint Európa többi része együttvéve.”

Mindezek fényében némileg talán furcsa, hogy a magyar kormány feloldotta a Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága területéről induló légijárművek leszállási tilalmát – jelent meg a Magyar Közlöny keddi számában. A tilalom december 22-től volt érvényben.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek