Húsz év után sikerült végre pontosan megfejteni Zámbó Jimmy halálának okát?

Megosztás

Sokan az első pillanattól összeesküvést kiáltottak és nem hittek Jimmy egykori feleségének a sztár halálának körülményeivel kapcsolatban. Most egy szakértő segítségével ismét beáshatjuk magunkat a történésekbe. Mivel kizárólag a feleség volt a szemtanú (sokak szerint elkövető), így kizárólag az ő vallomására támaszkodhattak a hatóságok.

Rengeteg rajongónak az sem tetszett, hogy a rendőrség látszólag villámgyorsan lezárta a nyomozást, pedig nagyon sok emberben merültek fel kételyek, valóban öngyilkosság volt-e Zámbó Jimmy halála.

Erdei Barnabás igazságügyi fegyverszakértő elemezte Zámbó Jimmy húsz évvel ezelőtti halálának körülményeit, különös tekintettel az énekes által használt Beretta típusú pisztolyra.

Az öntöltő pisztolyoknak, mint ez a Beretta típusú fegyver is, felül elhelyezkedő alkatrésze a szán, ami a töltetlenség ellenőrzése céljából hátrahúzható, a kivetőnyíláson keresztül belátást engedve a cső hátsó végén található töltényűrbe, így a töltött és a töltetlen állapot nehezen téveszthető össze – nyilatkozta a Borsnak Erdei Barnabás igazságügyi fegyverszakértő. – Ha egy töltött tárú fegyver szánját hátrahúzzuk és visszaengedjük, a legfelső töltény bekerül az úgynevezett töltényűrbe. Ha így nem adunk le lövést, hanem ismét hátrahúzzuk a szánt, akkor az előzőleg bekerülő lőszer a kivetőnyíláson keresztül távozik a fegyverből, és egy újabb töltény kerül a helyére. Ha egy üres tárat teszünk bele a fegyverbe, és úgy húzzuk hátra a szánt, természetesen ekkor nem lehet vele lövést leadni.

Elképzelhető, hogy az énekes „tárazgatott”, folyamatosan hátrahúzogatta a szánt, amitől a lőszerek egymás után potyogtak ki a Berettából – tette hozzá Erdei Barnabás. A fáradtság és az ital hatására azonban elszámolhatta magát, s figyelmetlenül egyet benne hagyhatott.

A forgótáras revolverekhez szokott Zámbó Jimmy a 15 lőszeres tárral rendelkező Berettát állítólag újévkor használta először, és így fordulhatott elő nem vette észre, hogy az öntöltő pisztolyoknál használat után, a tár kivétele után is marad egy lőszer a csőben. Vagy elszámolta magát.

A képen a Király által használt Beretta 92 típusú öntöltő pisztoly látható a cikkben leírtakhoz hasonló helyzetben.
A képen “a Király” által használt Beretta 92 típusú öntöltő pisztoly látható a cikkben leírtakhoz hasonló helyzetben. – Fotó: Shutterstock

Tegnap volt húsz éve, hogy Csepelen máig nem teljesen ismert körülmények között a Királyként emlegetett Zámbó Jimmy énekes életét vesztette egy fegyverbalesetben.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek