Az első nap nagyon kevés egészségügyis jelentkezett oltásra, de már majdnem mindenki kért belőle – közölte a Semmelweis rektora

Megosztás

December 26. délutánja óta folyamatosan oltják az egészségügyi dolgozókat a koronavírus elleni vakcinákkal – mondta a Semmelweis Egyetem rektora, Merkely Béla az M1 esti műsorában, amit a HVG is szemlézett.

Csak a Semmelweis Egyetemen már csaknem 2 ezer embert oltottak be. Első nap viszonylag kevesen akartak oltást, azóta viszont, ahogy egyre többen megkapták azt és semmilyen mellékhatást nem észleltek, nő a jelentkezők száma.

A Semmelweis Egyetemen az orvosok mintegy 95 százaléka elfogadja az oltást és a szakdolgozók nagy része is szeretné beoltatni magát

– mondta a rektor.

Ugyanakkor megjegyezte: sokat kell még tenni, hogy a lakosság is minél szélesebb körben elfogadja az oltást és kialakulhasson a nyájimmunitás. Merkely Béla kiemelte: az oltás nemcsak az esetleges megbetegedés elkerülését segíti, hanem szinte száz százalékos védelmet jelent a szövődményes megbetegedés megelőzése szempontjából is.

Kapcsolódó cikkek