“Felhívtam az édesanyám, azt hittem, meg fogok halni” – a támadás részleteiről beszélt a megkéselt rendőr – videó

Megosztás

A BRFK készített videóinterjút a megkéselt rendőrrel. Az őrmester egészségi állapota sokat javult, ma már újra ehet- számolt be a hvg.hu.

A videóban elmesélte, hogy az egy héttel ezelőtti támadás minden pillanatára emlékszik. A két járőrt egy hangoskodóhoz hívták ki Újpestre, az agresszív férfi többször megszúrta az őrmestert, mire társa, Erika önvédelemből lelőtte a támadót.

A sokkhatást követően az első gondolata az volt, hogy társa, Erika már biztonságban van, aztán meglátta a szúrt sebét, és megijedt. Az volt a fejében, hogy el kell onnan mennie, és hogy a hidegben máshogy működnek az erek, ezért a hatodikról “lesétált a földszintre.” Mindeközben látta, hogy nagyon sok vért veszít, és folyamatosan rádiózott, hogy küldjenek mentőt.

Biztos volt benne, hogy meg fog halni, ezért felhívt édesanyját, hogy elbúcsúzzon a szüleitől. “Ne haragudj, de meg fogok halni” – ezt mondta édesanyjának. (A férfi apja szintén rendőr).

A mentőben egy ideig magánál volt, aztán egy villanást leszámítva a műtét után tért magához. Azt mondta, “nem próbált a könnyebb úton menni”, vagyis nem adta fel.

A videóban elmondta azt is, fájdalmat a sokkhatás miatt a támadás után nem érzett, és most már egészen jól érzi magát lelkileg is. Továbbra is rendőr akar maradni a BRFK-n. Úgy gondolja, társát, Erikát jobban megviselte a támadás, mint őt, neki ő a hőse.

Kapcsolódó cikkek