Nyolc dolgozó került kórházba, mert túladagolták nekik a Covid elleni vakcinát

Megosztás

Bár a gyártó korábban azt állította, nem jár különösebb következményekkel, ha valaki nagyobb adaggal kap az ellenszerből. Németországban azonban egy idősotthon dolgozói közül többeket is kórházban kell ápolni, bár rejtély, mi okból kaphattak ötszörösen nagyobb mennyiséget az oltásból, mint az szükséges.

Túladagolták a koronavírus elleni védőoltással egy német idősotthon nyolc dolgozóját – írja a Reuters. Mindannyian ötszörös adagot kaptak vasárnap a Pfizer-BioNTech vakcinájából.

Négyen közülük influenzaszerű tünetekkel kerültek kórházba, megfigyelésre.

Az eset a Mecklenburg–Elő-Pomeránia tartományban található Vorpommern-Rügen járásban történt. A járást vezető Stefan Kerth közleményben hangsúlyozta, hogy egyedi esetről van szó, ami egyéni hibákra vezethető vissza. A járásbeli hatóságok arra hívták fel a történtek után a figyelmet:

A BioNTech azt állította, hogy tesztjeik alapján nem jár komoly következményekkel, ha valaki nagyobb adaggal kap a vakcinából.

Nem sokkal korábban néhány másik járásban azért utasították vissza a vakcinációt, mivel felmerült, hogy a védőoltásokat nem megfelelő hőmérsékleten tárolták.

Magyarországra a múlt héten 9750 darab érkezett a Pfizer és a BioNTech által fejlesztett koronavírus-vakcinából, amely 4875 egészségügyi dolgozó beoltását teszi lehetővé. Közülük hétfőre 1094-en már megkapták a védőoltást.

Hvg.hu

Kapcsolódó cikkek