Nagytakarítás várható a DVTK-nál – a sportigazgató sok olyan focistát látott az utolsó meccsen, akinek még önbizalma sincs

Megosztás

A Diósgyőr a téli szünetben a keret alapos megerősítésére készül, de mindenáron nyerő karakterű játékosokat szeretnénk igazolni.

Az téli-tavaszi évad első munkanapja előtt a boon.hu “Az utolsó kezd a legkorábban” című interjúban azt kérdezte Benczés Miklóstól, a DVTK sportigazgatójától: várható-e, hogy a január 20-i első bajnoki előtt új játékosok érkezésével frissül-e a keret?


Ebben az évadban eddig várakozáson aluli a csapat szereplése, egyelőre nem párosult eredményességgel a szezon közbeni edzőváltás sem, annak ellenére, hogy sok olyan labdarúgó tagja a keretnek, akik korábbi csapataikban jó teljesítményekre voltak képesek. Ami eddig volt az a múlt, innentől csakis olyan játékosokra építhetünk, akik hittel, megszállottként tudnak küzdeni a számunkra kiemelten fontos cél, a bennmaradás eléréséért – mondta Benczés Miklós, aki arra a kérdésre, hogy a tulajdonosváltás közben lévő klubnál, akár az elköszönőben lévő, akár a leendő tulajdonos részéről érkezik-e anyagi szerepvállalás az erősítéshez, így felelt: – A tulajdonosváltásról nem szeretnék nyilatkozni. Az elmúlt egy hétben nem volt pihenés, az volt fókuszban karácsony idején is, hogy a keretet megerősítsük.


Arra a kérdésre, hogy hány új játékost szeretnének igazolni, a következőket válaszolta a sportigazgató:

A legfontosabb a karakter. Nyerő típusú játékosokra van szükségünk, és ilyenből lehet, hogy négy futballista többet ér, mintha mondjuk nyolc jó minőséget ígérő, de nem túl magas belső motivációval rendelkező játékost szerződtetnénk. Nem az a lényeg, hogy a kiszemelt magyar vagy külföldi, ahogy az sem prioritás, hogy szabadon igazolható legyen. Tárgyalásban állunk élő szerződésű labdarúgókkal, illetve klubjaikkal is, olyannal, aki végleg hozzánk kerülne, és olyannal is, aki kölcsönjátékosként szerepelne nálunk. Szükség van a keret frissítésére, mert sajnos az év utolsó bajnokiján sok olyan játékost láttam a pályán, akiben az önbizalom legkisebb szikrája sem mutatkozott.

Amigeleken.hu

Kapcsolódó cikkek