Újabb karácsonyi ajándék a Szijjártót jachtoztató oligarchának – ezúttal 90 milliárd közpénzt vágtak hozzá

Megosztás

Szörnyű élete lehet egy ilyen milliárdos, kormányközeli vállalkozónak, aki rendre elnyeri a hihetetlen pénzeket megmozgató állami megrendeléseket. Ezúttal egy rövid autópályaszakasz építését kaparintotta meg Szíjj László cége, kilométerenként 4,5 milliárdos (!) költséggel. Karácsonyi ajándék az Orbán-kormánytól.

Az uniós közbeszerzési értesítő december 24-i számában jelent meg a hirdetmény, ami szerint

a Strabag és a Duna Aszfalt konzorciuma nyerte az M6-os autópálya folytatására kiírt tendert.
A Bóly és a határ közti 20 kilométeres szakasz építését a korábban becsült 78 milliárdnál drágábban, 90 milliárd forintért vállalta a páros, írja a Napi.hu. Ez kilométerenkénti 4,5 milliárd forintos költséget jelent.

A Duna Aszfalt Szíj László tulajdona, akié az a 7 milliárd forintos luxusjacht, amit rendszeresen használnak állami vezetők, augusztusban épp Szijjártó Pétert fotózták le vele az Adrián. Hogy hogy került a hajóra a külügyminiszter, azóta sem tisztázódott. Szijjártó azokat a kérdéseket, amik ezt feszegették, hogy Szíjj Lászlótól kapta ajándékba a több milliós utat vagy fizetett érte, elintézte annyival, hogy a nyaralása magánügy, és egyébként soha nem hozott olyan döntést, „amely korrupt szándékokkal lett volna kikövezve”.

Egyébként is szégyellje magát, aki bármiféle összefonódásra, vagy korrupcióra gondol.

444.hu

Kapcsolódó cikkek