Kommunikáció helyett a kormány a Duna TV volt székházába költözteti ideiglenesen az SZFE-t

Megosztás

A Duna Televízió egykori épülettömbjének egy részébe költöztethetik átmenetileg a Színház- és Filmművészeti Egyetemet – derül ki egy december 24-i kelt kormányhatározatból, a hvg.hu cikke szerint.

Az egyetemet irányító alapítvány kuratóriuma szerdán azt közölte, hogy a tanítás csak február 1-én kezdődhet meg, de azt nem árulta el, hogy hol. Vidnyánszky Attila kuratóriumi elnök azonban már korábban utalt rá, hogy a hallgatók és tanárok által hónapokig elfoglalva tartott Vas utcai épület helyett új helyszínt keresnek – emlékeztet a lap.

A mostani kormányhatározat ezt mondja: „a kormány az állami tulajdonban lévő, az ingatlan-nyilvántartás szerinti Budapest belterület 7488 helyrajzi számú ingatlan „B” épületét versenyeztetés mellőzésével, a Színház- és Filmművészeti Egyetem új campusának elkészültéig a Színház- és Filmművészetért Alapítvány vagyonkezelésébe és az egyetem használatába adja, az egyetem oktatási tevékenységével kapcsolatos közfeladat ellátásának elősegítése érdekében”.

Ez az épület az I. kerület, Tigris utca 37. alatt található, és a Duna Televízió – inkább a tömb másik oldaláról, a Mészáros utca felőli címen ismert – székháza volt – derül ki a hvg.hu cikkéből.

A Duna Televízió éppen 28 éve, 1992. december 24-én kezdte adását és 2015-ig létezett.

via 168ora.hu

Kapcsolódó cikkek