Önzetlen sárospataki házaspár segít a rászorulóknak

Megosztás

Jövő év december 31-ig minden nap friss kenyér várja a rászorulókat Sárospatak egyik forgalmas belvárosi pontján, ahol Fazekas András és neje kezdeményezésére állítottak fel egy kenyeres ládát. A házaspár már tavasszal is sokat segített a nehéz helyzetben lévőkön – írta a sarospatak.hu. Az átadáson Aros János polgármester is jelen volt.

Minden nap reggel 6 és 7 óra között egy helyi pékségből 10 kilogramm friss kenyér érkezik a tárolóba, egészen 2021. december 31-ig (vagyis a jövő év végéig) – mondta el a lapnak Fazekas András.

A feleségem támogatásával azt reméljük, hogy sokaknak tudunk majd segíteni. A láda viszont nagy, remélem másokban is, – akik tehetnek valamint az emberekért – elindítunk egy érzést, az érzést, hogy ha van rá lehetőségük támogassák a rászorulókat. A kenyér alapvető élelmiszerünk, de azt gondolom, ha időnként mellétesz valaki egy-egy konzervet vagy bármilyen más tartós élelmiszert, akkor azzal ő is nagy segítséget nyújt másoknak – tette hozzá.

Az ötletet egy korábbi karácsonyi emlék adta: egy édesapa csöngetett be hozzájuk karácsonykor, hogy nem tud mit enni adni a gyerekeinek. Az asszony, Fazekas Jutka akkor egy nagy táska élelmiszert szedett össze a férfinak és süteményt is csomagolt hozzá. Annyira megérintette az eset, hogy úgy érezte, tenniük kell valamit…

Kapcsolódó cikkek