Egyetlen éjszaka megrongált 14 ingatlant, majd a nemiszervét muogatta a “szatírhuligán”

Megosztás


A Kaposvári Járási Ügyészség több rendbeli rongálás és szeméremsértés vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 21 éves férfit, aki előbb épületeket rongált meg, majd Kaposvár belvárosában mutogatta a nemi szervét.

A vádlott 2020 szeptemberében alkohol és kábítószer fogyasztását követően egyetlen éjszaka alatt 14 ingatlant rongált meg Kaposváron úgy, hogy azokra festékszóró spray-vel különböző feliratokat és ábrákat festett, a kár kilencszázezer forint.

Két nappal később a fiatal férfi ismét tudatmódosító szereket fogyasztott, majd a késő esti órákban Kaposvár Fő utcáján bokáig letolt nadrággal sétált úgy, hogy mindeközben a járókelőknek mutogatta a nemi szervét, és önkielégítést akart végezni. Az egyszerre ittas és bódult állapotban lévő férfihoz végül a kaposvári rendőrök hívtak mentőt, akik kórházba szállították a vádlottat.

A Kaposvári Járásbíróság a 2020. december 14-én megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően bűnösnek mondta ki a férfit valamennyi bűncselekmény elkövetésében. A szeméremsértés miatt már korábban is büntetett vádlottat a bíróság halmazati büntetésül egy év, végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte azzal, hogy az általa okozott kárt is meg kell térítenie a sértetteknek. Az ítéletet az ügyészség és a védelem is tudomásul vette.

A kábítószer fogyasztása miatt a férfival szemben külön büntetőeljárás indult.

Kapcsolódó cikkek