Orvos: Maradona öngyilkos akart lenni

Megosztás

Továbbra is több tisztázatlan részlet maradt Diego Maradona halálával kapcsolatban, korábbi kezelőorvosa szerint az argentin nemzeti hős nem akart már tovább élni, ráadásul tizenöt évvel ezelőtt egyszer már megpróbált véget vetni életének.

Régi kezelőorvosa vissza akarta vinni Kubába a november 25-én elhunyt Diego Armando Maradonát, mert megítélése szerint a karibi szigeten érezte magát igazán jól. Ez még akkor is igaz, ha korábbi orvosa, Alfredo Cahe szerint egy alkalommal – sikertelen – öngyilkosságot követett el Havannában.

A 77 éves Alfredo Cahe 1977 és 2007 között volt Diego Armando Maradona kezelőorvosa. Az idős szakember meggyőződése, hogy korábbi páciense gyakorlatilag öngyilkos lett november 25-én, azaz nem akart már élni, és az egyik argentin televíziós csatornának adott nyilatkozatában arról is beszélt, hogy Maradona egy alkalommal már Kubában – ahol 2000 és 2005 között élt Fidel Castro vendégeként – is véget akart vetni az életének, mégpedig úgy, hogy szándékosan ütközött egy kisbusszal. A kísérlet azonban akkor még nem sikerült. 

Az Intratables (Udvariatlanok) című műsorban Cahe doktor felidézte a csaknem húsz évvel ezelőtti esetet.

Kubában a kisbuszokat – amelyeknek nincs hivatalos megállója, ahol szükséges, felveszik és leszállítják az utasokat – guaguának hívják. Nos, Diego az autójával szándékosan, nagy sebességgel belerohant egy ilyen guaguába.

»Nem láttam, és egyszer csak ott volt előttem«, magyarázta akkor, de én láttam az esetet, és tudom, hogy nem véletlen volt. Éppen akkor kezeltük Diegót súlyos depresszióval, már másodszor. Csak naphosszat ült a tengerparton, és nem szólt egy szót sem.

Erről az időszakról tudni kell, hogy 1999 szilveszteréjszakáján Maradona annyira berúgott és bekokainozta magát, hogy élet és halál között lebegett, sürgősséggel az uruguayi Punta del Estébe, egy magánklinikára szállították helikopterrel. Akkor azt mondták, csoda volt, hogy életben maradt. És három héttel később a 39 éves sztárt szállító repülőgép földet ért Havannában a José Martí Nemzetközi Repülőtéren. Eredetileg hat hónapos kezelésre érkezett, és ötéves tartózkodás lett belőle. 

A MEGÉRKEZÉST BEMUTATÓ VIDEÓN A REPÜLŐGÉP LÉPCSŐJÉN LEBOTORKÁLÓ POCAKOS FÉRFI NEM 39, HANEM 60 ÉVESNEK TŰNIK…

Maradona felettébb érdekes érkezése Kubába húsz évvel ezelőtt

Maradona a La Pradera nevű luxusszanatórium lakója lett, ahonnan éjszakánként vad havannai kalandtúrákra indult – ezekről legendákat meséltek a kubai fővárosban. A rendszer mindenesetre védelmezte az argentint, aki ekkor tetováltatta a vállára Che Guevara és a lábára Fidel Castro portréját.  

A közúti balesetéről szóbeszédek keringtek, az öngyilkossági kísérlet verzióját csak doktor Cahe propagálja, a valóságban egy óra elteltével tudták kiszabadítani Maradona beszorult lábát a kocsi alól, és addigra már 

A JÁTÉKOS ARGENTIN ÚJSÁGÍRÓ BARÁTJA ELTÜNTETTE AZT A FÉLIG ÜRES WHISKYSÜVEGET AZ ANYÓSÜLÉSRŐL,

aminek Diego hágott a nyakára. 

Először 2004-ben hagyta el a karibi szigetet, távolról sem gyógyultan, olyannyira, hogy pár hónapra rá vissza is tért, mert ki kellett kúrálni drogfüggőségéből. Végül 2005-ben távozott Kubából, de akkor már örökre.

Miután november 4-én hematómát, vérömlenyt távolítottak el Diego koponyájából, azt javasoltam, hogy menjen vissza Kubába, mert ott érezte magát a legjobban – mondta doktor Cahe az Intratables című műsorban. – Azonban sajnos nem hallgattak rám. Diego már nehezen beszélt, időnként összevissza hadovált, nyilvánvalóan agyi sérülése volt, közel állt az Alzheimer-kórhoz. Talán ha visszatér Kubába, még mindig élne…

Valószínűleg ez is a Maradona életéhez – és halálához – köthető megannyi legenda egyike marad…

Index.hu

Kapcsolódó cikkek