A MÁV és a Volán is igazodik az ünnepekhez

Megosztás

A karácsonyhoz és a szilveszterhez igazodik a vonatok és a Volánbusz járműveinek közlekedési rendje – közölte a MÁV december 21-én.

A vonatok december 23-án a pénteki, 24-én a szombati, 25-én és 26-án az ünnepnapi, 27-én a vasárnapi menetrend szerint közlekednek. December 31-én a pénteki, január elsején a szombati, január 2-án az ünnepnapi, 3-án pedig a vasárnapi menetrend érvényes.

Módosul a Volánbusz-járatok közlekedési rendje is: december 24-én, szenteste a szabadnapi menetrendnek megfelelően, a megszokottnál ritkábban és korlátozásokkal közlekednek az autóbuszok. December 25-én és 26-án a munkaszüneti napok beosztása szerint indulnak a járatok, szintén korlátozásokkal, elsősorban a kora hajnali órákban. December 27-én, vasárnap munkaszüneti napnak megfelelően, míg december 28. és 31. között a tanítási szünet munkanapjain érvényes menetrend szerint közlekednek a Volánbusz járművei. Azt javasolták, hogy a pénztárak előtti sorállás elkerülése érdekében az utasok a menetjegyeket és a helyjegyeket elővételben váltsák meg.

Kitértek arra is, hogy a téli szünetet követő iskolakezdés problémamentes elindulása érdekében a vonatokon és a helyközi buszjáratokon január 5. helyett két nappal tovább, január 7-éig fogadják el a decemberi havi dolgozó- és tanulóbérleteket, valamint a december második felére váltott félhavi bérleteket.

Kapcsolódó cikkek