Indoklás nélkül, sms-ben rúgták ki az SZFE egyik tanárát

Megosztás

Azonnali hatállyal elbocsátották Faur Annát, a Színház- és Filmművészeti egyetem tanárát, írják közleményükben az egyetem oktatói. 

Faur november 30-án kapott levelet november 25-re datált elbocsátásáról, majd december 1-én az SZFE Minőségmenedzsment Tanácsa levelet írt Novák Emil rektorhelyettesnek, amiben szakmai és emberi érvekre hivatkozva kérték a felmondás visszavonását. 

A közlemény szerint Novák még aznap találkozóra hívta Faurt, amit a megbeszélés napjának reggelén, SMS-ben mondott le. Telefonon azt üzente, újra fogja hívni, de pár nappal később már a kilépő papírjaival kapcsolatban kereste a HR-osztály. Két oktató újabb, személyes levelet írt Novák Emilnek, és Faur Anna maga is levélben érdeklődött az elbocsátás indokairól. Válasz egyik levélre sem érkezett, azóta sem keresték, kilépő papírjait postán megkapta.

Az oktatók szerint nincs szakmai alapja a kirúgásnak, de „nem zárható ki, hogy pusztán az a kiváltó oka, hogy Anna több mint nyolcvan kollégájával együtt, nem jelent meg egy vezetőség által kezdeményezett találkozáson, ehelyett a tanárok levélben fogalmazták meg, hogy nem lehet jövőről beszélni addig, amíg az oktatás be van tiltva az egyetemen, és a félév elfogadásáért küzdenek”.

„Méltatlan, kicsinyes, szakmai szempontból elfogadhatatlan a döntés. A látszólag jogszerű eljárásból hiányzik az emberség”

– írják.

Munkaügyi pert indítanak, amiben a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) fogja képviselni Faurt.

444.hu

Kapcsolódó cikkek