A gazdája nemtörődömsége miatt kétszer is megtámadta ugyan azt a nőt egy agresszív kutya Borsodban

Megosztás

Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki nem figyelt kellőképpen a kutyájára, emiatt pedig az állat kétszer is megtámadott egy nőt és súlyos sérüléseket okozott neki. Az eset még 2018. májusában történt egy borsodi kistelepülésen, amikor a férfi pórázom, de szájkosár nélkül sétáltatta nagy termetű kedvencét. A sértett nő a közelükben sétált akkor, mikor megtörtént a baj.

Mikor meglátta a nő a kutyát, akkor megkérte a férfit arra, hogy ne engedje közel hozzá, mert fél tőle. Ezt azonban megszegte az eb gazdája, és a kérés ellenére is a közvetlen közelébe engedte az állatot, aki ráugrott a nő hátára és megharapta a felkarját. A férfi lerángatta róla a kutyáját és a villanyoszlophoz kötötte addig, amíg orvosi segítséget hívott.

Tavaly márciusban pedig a gazdához testvére és másik két ismerőse ment át: a férfi kinyitotta egy távirányítóval a kapuját, arra viszont már nem figyelt, hogy a kutyája ki tud menni az utcára, és bizony ki is ment. A már korábban megtámadott nő megint éppen a közeben volt, az eb pedig azonnal el kezdett futni felé és meg is támadta őt, majd többször megharapta a jobb karján. Ennél a támadásnál a szomszédok avatkoztak közbe.

,,A kutya által megtámadott nő mindkét alkalommal 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az ügyészség a büntetlen előéletű férfit gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségével vádolja és vele szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Mezőkövesdi Járásbíróságnak”

 – írja az ügyészség.

(A kép illusztráció)

Kapcsolódó cikkek