“Ordít róluk, hogy vagy nem tudnak, vagy nem akarnak együtt focizni” – kemény kritika a Diósgyőr tegnapi veresége tükrében

Megosztás

Az 1910.hu (azaz a DVTK szurkolói honlapja) egyik írója a tegnapi vereséget és annak lehetséges körülményeit összegezte egy bejegyzésben.

Tegnap ugyanis a Honvéd ellen játszottak a piros-fehér mezes fiúk és elképesztően csúfos vereséget szenvedtek, az állás a meccs végén 5-1 lett az ellenfél javára.

Futball-hidegzuhany következik egyenesen az 1910-től:

  • Ilyen gólokat nem lehet kapni. Mivel ez hosszú hetek óta minden bajnoki után elmondható, tegnap ráadásul 5 gombócot kellett lenyelnünk, megállapítható, hogy ha Geri Gergely nem egy védekezési varázsló-zseni, és tanítja meg Karanékat nulláról legalább a defenzív foci alapjaira, akkor komplett új hátvédsort kell igazolnunk télen. Amikor egyébként is nehéz minőségi játékost találni. Aztán három hét alatt össze kellene szokniuk, amit még leírni is ijesztő…
  • Túlzás lenne azt állítani azért, hogy három hét alatt nem lehet véghezvinni drasztikus változtatásokat, például pont ennyi idő kellett Maxnak, hogy két jó bajnoki után teljesen beleszürküljön a mezőnybe.
  • Többek között ennek is köszönhetően a középpályás védekezés, mint olyan, megszűnt létezni. Az egyébként is lassú, körülményes védelmünkre így teljesen ráestek a kispesti támadók. Akkor sem volt jobb a helyzet, ha építkeznünk kellett, érkeztek a Feczkó-érából beidegződött céltalan ívelgetések. A labdák levételére Ivanovskiéknak pont annyi esélyük volt Baráth, Lovric és Batik gyűrűjében, mint nekem a TV előtt. Ha a védelem laposan próbált építkezni, az általában Hegedűsre maradt, aki középhátvédtől ritkán látható mennyiségű labdát szórt el.
  • Nagyon úgy tűnik, hogy a csapatrészek között semmi kémia nincs, ami nem is feltétlenül meglepő, ha igaz a hír, miszerint viszonylag kevés és kis intenzitású edzése volt a csapatnak a közelmúltban.
  • Régóta hangoztattuk, hogy nekünk Diósgyőrbe harcos, hajtós játékosok kellenek. Ivanovski ennek tökéletesen megfelel, azonban futószalagon hagyja ki az ordító helyzeteket. Lehet, hogy érdemes lenne átgondolni az elvárásainkat. Neki lassan hamarabb lesz Oscar-díja, mint még egy gólja piros-fehérben. Kár, hogy ennyire formán kívül van, mert a hozzáállása azért szimpatikus.
  • Grozav végre bekeveredett labdával a tizenhatoson belülre, és végre gólt is lőtt. Ő lenne a legnagyobb nyertese (rajtunk kívül) annak, ha télen érkezne balszélső, és nem őt szenvedtetnék ott, vagy ha télen megtanulnánk kombinatív, lapos passzokkal támadást építeni. Nem vagyunk biztosak benne, hogy véletlen volt, hogy pont most talált be.
  • Márkvárt Dávid meccs utáni interjújában megkapta azt a kérdést, hogy szerinte ez a keret alkalmas-e a bennmaradás kiharcolására. Azt mondta, alkalmas, de télen erősíteni kell. Ő nem szólhatja le nyíltan a csapattársait, a tegnapi nap után elsősorban a védelmet, de mi igen, ezért lefordítjuk a válaszát, ami Dávid arcára volt írva: EZ A KERET NEM ALKALMAS A BENNMARADÁSRA.
    Nem azért, mert egyénileg ne lennének jó képességű játékosaink, hanem mert valószínűleg koncepció nélkül hoztuk egyre-másra az olcsó (vagy ingyen igazolható) embereket a stílusuktól, erősségeiktől és gyengeségeiktől függetlenül. Örültünk, hogy egyáltalán meg tudunk szerezni valakit, és kialakult egy olyan keret, akik együtt nem képesek hatékonyan dolgozni. Ezek a srácok már nem csak fizikálisan, de mentálisan és lelkileg is nullán vannak. Ordít róluk, hogy vagy nem tudnak, vagy nem akarnak együtt focizni.
    A tegnapi nap egyetlen pozitívuma talán, hogy Antal Botond a védekezésünk láttán nem kapott agyvérzést. Bár a közeli képeket elnézve nem sokon múlt.

Kapcsolódó cikkek