Mészárosék cáfolták, hogy ők vásárolnák meg a DVTK focicsapatát

Megosztás


Leisztinger Tamás kiszáll a diósgyőri labdarúgásból és eladja klubot működtető gazdasági társaságot – tudta meg a Goal.com.

A portál úgy tudja, hogy a kiesés ellen küzdő klubnak hamarosan két vállalkozás lehet az új tulajdonosa és egy új főtámogató is érkezik. Az egyik lehetséges új tulajdonos a portál szerint a Mészáros Csoporthoz tartozó Dereszla Borászat lehet, azonban ez nem bizonyult igaznak.

Ugyanis a Forbes magazin megkeresésére a Mészáros Csoportot reagált a hírrel kapcsolatban: A kommunikációs igazgatóság azt válaszolta, hogy nem tudják megerősíteni a Goal.com információit.

Leisztinger Tamás egyébként tíz évvel ezelőtt vette át a diósgyőri futball finanszírozását. Másfél hónapja a klub internetes oldala Sántha Gergellyel, a DVTK elnökével készített interjút, amelyben többek között ez is olvasható: 

„Leisztinger Tamás saját vagyonából tíz év alatt több mint 5 milliárd forintot invesztált a DVTK-ba. Ezen felül az ő, valamint a DVTK management-je által mozgatott kapcsolatrendszerből legalább ekkora mértékű TAO forrás érkezett a DVTK-hoz. Ez arányait tekintve sokszorosa annak a támogatási mértéknek, ami a tulajdoni hányad alapján az Arago Holdingra esne, ez szintén a DVTK, illetve az észak-magyarországi sport fejlesztése melletti elköteleződésünket mutatja.”

A patinás, idén 110 éves klub nem túl fényesen ünnepli az évfordulót, jelenleg a kiesés ellen küzdenek az első osztályban, az utolsó, 12. helyen szerepelnek 10 pontjukkal. De az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak, mint a 10. helyen szereplő Újpest.

Kapcsolódó cikkek