Orbán a világ legkorruptabb emberének nevezte Sorost a válaszlevelében

Megosztás

Az Európai Unió megőrizte egységét és győzött, Soros György pedig vesztett, és itt lenne az ideje, hogy az európaiak végre hazaküldjék őt Amerikába – írta a HVG.hu tudósítása szerint Orbán Viktor miniszterelnök Európa nem hódolt be című, Soros György írására adott válaszában, bár Soros levelének nem ő volt a címzettje.

A magyar miniszterelnök emígy kárörvend: “Soros György krokodilkönnyeket hullat, ami ugyan nem adja vissza a spekuláns által kifosztott emberek, családok, vállalkozások millióinak pénzét, de szerény elégtételnek jó”. Úgy látja, “a világ legkorruptabb emberének és hálózatának” jó oka van a csalódottságra, mert “Európa nem hódolt be, Soros grandiózus tervét az Európai Tanács ülésén megakasztották”. A reflektorfény a költségvetési pénzekre, a helyreállítási alapra, a ki, mihez és hogyan férhet hozzá kérdésére irányul – írta a miniszterelnök, aki szerint az unió költségvetésének pénzeit eddig is minden tagállamban szigorú és többszörös európai felügyelet alatt tartották. Talán ennek is köszönhető, hogy Magyarországon volt már példa, hogy uniós pénzeket vissza kellett fizetni a szigorú felügyelet miatt, ez éppen a miniszterelnök vejét érintette.

“A kutya máshol van elhantolva” – fogalmazott a levélben Orbán Viktor, hozzátéve, a brüsszeli ülés valódi tétje az volt, ki fogja irányítani Európát a jövőben: a tagállamok polgárai által megválasztott kormányok és a belőlük álló tanács vagy Sorosnak sikerül felépítenie egy új hatalmi struktúrát. Egy hálózatot – folytatta -, amely a liberális, posztnemzeti és posztkeresztény ideákat terjesztő NGO-kból, az eszméiket szállító és felerősítő, nemzetközi fősodratú bal- és jobboldali médiából, az európai parlamenti képviselők jelentős csoportjából, az Európai Bizottságba bejuttatott “Soros-megbízottakból” és az ezeket összekapcsoló, jogállamiságinak nevezett mechanizmusból áll.

“A terv olyan egyszerű, mint amilyen grandiózus”: egy pénzügyi központ, Soros György központja NGO-k, kutatóintézetek, elemző műhelyek és aktivisták ezreit finanszírozza, akik befolyásolják a mainstream média irányvonalát. Összevásárolja és hálózatba szervezi parlamenti képviselők kritikus mennyiségét, az Európai Bizottság kulcspozícióiba juttatja a neki dolgozó embereket, mint Frans Timmermans és Vera Jourová – vádolja meg a Bizottság vezetőit a magyar miniszterelnök. Végül elfogadtat egy jogszabályt, amely politikai előfeltételeket – gender, migráció, nyitott társadalom, liberális demokrácia – szab ahhoz, hogy a tagállamok hozzáférjenek az EU-s forrásokhoz – fejtette ki Orbán Viktor.

További részletek a miniszterelnök leveléből a HVG.hu cikkében.

Kapcsolódó cikkek