Elképesztő! Az anyuka engedte, hogy fia iskola helyett a számítógépén játsszon, erre most százmilliókat keres ezzel a gyermek

Megosztás

Még mindig kicsit furcsa megszokni ezt az új, modern világot, ahol az ember az interneten keresztül egy-egy videójátékkal annyi pénzt kereshet, amiről máskor csak álmodozhatnánk. Főszereplőnk még iskola helyett is játszott, 16 éves korára pedig több, mint kétszázmilliót keresett meg vele és még hol a vége.

Akár napi 12 órát is e-sporttal tölt otthon az a 16 éves sunbury-i tini, akinek anyukája maximálisan támogatja őt ebben. A Benjy Fish nevű fiatal Fortnite-os karrierje elképesztő pénzt hoz a házhoz:

MÁR 500 EZER FONTOT, AZAZ KÖZEL 200 MILLIÓ FORINTNYI ÖSSZEGET KERESETT VELE.
Fish épp csak betöltötte a 15-öt, amikor elkezdett játszani a játékkal, majd első nekifutásra meg is nyerte a világbajnokságot, amelyet 75 ezer fonttal, vagyis körülbelül 30 millió forinttal díjaztak. A tini édesanyja azért osztotta meg történetüket a nyilvánossággal, hogy megpróbálja átformálni az általánosan rossz véleményt a videójátékokról.

– Otthoni tanulásra váltottunk, hogy több ideje maradjon játszani. Sok verseny ugyanis esténként, vagy éjjelente zajlik – mondta az édesanya, Anne.

A tini egy korábbi térdprobléma miatt le kellett, hogy mondjon sportkarrierjéről, ám azóta a világ legsikeresebb Fortnite-játékosai közé lépett, akit több millióan követnek Instagramon. Fish elképesztő keresetével komoly célt tűzött maga elé.

EGY HÁZAT SZERETNÉK VENNI A CSALÁDOMNAK. AMIÓTA NYOLCHÓNAPOS KOROMBAN ELHUNYT AZ ÉDESAPÁM, ALBÉRLETBEN LAKUNK, EZÉRT NAGYSZERŰ LENNE, HA SEGÍTHETNÉK

– magyarázta a tini.

Ha valaki nagyon jó egy játékban, rengeteg pénzt kereshet vele

Fish édesanyja egyébként e-sport-mentorként tevékenykedik, és mint mondja, az e-sport rengeteg utat képes megnyitni a gyerekek jövőjével kapcsolatban.

– Főként a gyerekek videójátékra való igénye miatti megbélyegzéssel foglalkozom. Sokan nem tudják, hogy elképesztő mennyiségű készséget ad az e-sport: a gyerekek megtanulhatnak általa vezetőként működni, és a csapatszellemet is fejleszti – részletezte a tini édesanyja.

– Csak kisebb hányadukból válik professzionális játékos – de ez a hagyományos sportoknál is pont így van. Egy egész infrastruktúra épült az e-sport köré, ami számtalan lehetőséget ad, a gyerekeknek, mindemellett felkészíti őket a jövőbeli karrierjükre – tette hozzá.

Borsonline.hu

Kapcsolódó cikkek