Bérgyilkosságot szervezett egy ügyvédnő, de helyette zsarolás áldozata lett

Megosztás


Az ügyészség közleménye szerint a 47 éves ügyvédnő 2017-ben elhatározta, hogy felbérel valakit unokatestvére élettársának megölésére, mert a rokona párkapcsolata erősen megromlott. Az ügyvéd elmondta a tervét ismerőseinek, egy 45 és egy 51 éves férfinak, de azt állította nekik, hogy nem ő, hanem az unokatestvére apja keres bérgyilkost, ő csak a „kivitelezésben” segít.

A két férfi viszont elhatározta, hogy megkeres egy ál-bérgyilkost. 2017 júniusában az ügyvéddel együtt Horvátországba utaztak, ahol először egy horvát, magát a „szerb bérgyilkos főnökének” kiadó férfival tárgyaltak, majd pedig azzal a magyar állampolgárral, aki azt hitette el magáról, hogy ő a bérgyilkos.

Az ügyvéd 70 ezer eurót ígért a horvát férfinak a gyilkosságért.

Az ügyvéd két ismerőse azonban a találkozóról hangfelvételt készített és megzsarolta vele a nőt. Megpróbálták kicsalni tőle a 15 ezer eurós előleget, majd azzal fenyegették meg, hogy ha nem fizet, gyilkosság célpontjához fordulnak. Ez így is történt: az unokatestvér élettársát szintén megzsarolták, azt mondták, hogy 3500 euró fejében átadják neki a felvételeket. A pénzt megkapták, a felvételt azonban megtartották.

A Fővárosi Főügyészség a nővel szemben emberölés előkészülete, az öt férfi ellen nagyobb kárt okozó csalás miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék előtt.

Kapcsolódó cikkek