Trump még mindig arról beszél, hogy meg akarja nyerni a választást, amit már elveszített

Megosztás

Donald Trump amerikai elnök helyi idő szerint szombaton Georgiába utazott, hogy az államban január 5-én tartandó szenátorválasztás két republikánus jelöltje mellett kampányoljon – tudósít az Index. A gyűlésen leszögezte, folytatni fogja a jogi harcot a szerinte elcsalt elnökválasztás eredményének megfordításáért.

A Valdosta városában tartott gyűlésen az elnök arra buzdította híveit, hogy szavazzanak a republikánus jelöltekre a két szenátusi bársonyszékért kiírt, második fordulós választáson, amelyen a párt szövetségi felsőházi többségének megőrzése múlhat. Sajtóhírek szerint a Republikánus Pártban ugyanakkor vannak, akik attól tartanak, hogy Donald Trump részvétele többet árthat, mint amennyit használ, amennyiben „személyes sérelmeire” fókuszál a beszédében.

„Meg akarom tartani az elnöki tisztséget, de segítenem kell ennek a kettőnek” – mondta az elnök a republikánus jelöltekre utalva, akiket röviden támogatásáról biztosított. Majd visszatért az állítólagos választási csalások témájára, úgy vélekedvén, hogy meghamisították az eredményt Georgiában is, ahol egyébként a megismételt szavazatszámlálás még meg is erősítette a demokrata párti Joe Biden győzelmét.

“Meg fogjuk nyerni ezt a választást. Meg fogják próbálni meggyőzni önöket arról, hogy vesztettünk. De nem vesztettünk” – hangoztatta. A gyűlésen hírügynökségi jelentések szerint ezrek vettek részt, nagy többségük nem viselt védőmaszkot. Ez az első alkalom a novemberi elnökválasztás óta, hogy Donald Trump kampányrendezvényen vesz részt.

Délutáni Twitter-üzenetében Donald Trump felszólította Georgia kormányzóját, Brian Kempet, hogy hívja össze rendkívüli ülésre a helyi törvényhozást a szerinte elcsalt választási eredmények ügyében. Források szerint azonban a kormányzó ezt elutasította.

További részletek az Index.hu cikkében.

Kapcsolódó cikkek