Eladó a miskolctapolcai “kísértetszálló”

Megosztás


780 millió forintért eladó a Miskolc emblematikus épületeinek sorába tartozó, közel két évtizede bezárt tapolcai Hotel Juno.

Nagyon jó befektetési lehetőség, ugyanis Magyarország egyik legnagyobb vízi élményparkja épül hamarosan a hotel mellett. Csodás környezetben helyezkedik el, Miskolctapolcán. Étterem és wellness is üzemeltethető benne. Könnyen megközelíthető, számos parkolóval rendelkezik. Hatalmas terasza van.

– áll a hírdetésben.

A szálloda 9200 négyzetméternyi belső területtel és 8100 négyzetméteres földterülettel rendelkezik, amely parkosított, a szállodában 108 szoba van, de akár 200 szobássá alakítható. Emellett van még benne egy 800 négyzetméteres konferenciaterem, egy 2000 négyzetméteres étterem, egy 500 négyzetméteres társalgó és egy 350 négyzetméteres különterem. Mindezeken kívül 2000 négyzetméteres egyéb helységekkel bír, melyekből úszómedence is kialakítható.

A boon.hu szerint a tulajdonos korábban több alkalommal is azt nyilatkozta, hogy felújítja és kibővíti a szállót, azonban ez a terve valószínűleg meghiúsult. A lap becslése szerint a Juno hotel használhatóvá tétele több milliárd forintba kerülne, ezért nehéz lesz befektetőt találni rá.

Az 1974-ben megnyitott Juno háromcsillagos szállóként működött, amit a többszörösen kitüntetett építész, Plesz Antal tervezett. Miskolctapolca bevonzott túristáinak számára jó szálláslehetőség volt a Juno, több száz ember elszállásolására is alkalmas épület volt. A 14 emeletes épületben kaszinó, diszkó és még drinkbár is működött, ráadásul a szocialista korban ritkaságszámba menő importcikkeket árusító boltja is volt. A rendszerváltáskor a szálloda a HungarHotels hálózatának lett a része.

Kapcsolódó cikkek