Érdekes, Müller Cecília csak húzza-halasztja a válaszadást az idősotthonok jelenlegi fertőzöttségi helyzetéről

Megosztás

Tavasszal napi szinten, tűpontossággal beszámoltak a fővárosban történt nagy fertőzési és halálozási hullámról, a járvány őszi-téli szakaszában azonban Szél Bernadett kérdésére a tisztifőorvos asszony nem ad érdemleges választ. Amennyiben akarja, februárig elhúzhatja a hivatalos adatok közzétételét. Miért és kinek jó ez?

Szél Bernadett levélben érdeklődött Müller Cecíliánál azzal kapcsolatban, hogy mely szociális otthonban vannak fertőzöttek, ez hány dolgozót és hány gondozottat érint – írta a független képviselő Facebook-oldalán, és arról is beszámolt, hogy nem kapott érdemleges választ a tisztifőorvostól.

Ha Müller Cecília január 1-jén is úgy fogja látni, hogy a kérdésem megválaszolása veszélyezteti a védekezést, akkor február 15-ig is húzhatja a választ, azaz legkésőbb ekkor tudhatom meg, hogy november 17-én, amikor a kérdést beadtam, mi volt a helyzet

– fogalmazott Szél Bernadett. A képviselő kifogásolta, hogy a válaszlevélben írt 

45 NAPOS VÁRAKOZÁSI IDŐ

az adatok nyilvánossá tételére túl hosszú, és mindeközben semmilyen rálátása nincs a társadalomnak, de még a hozzátartozóknak sem az otthonok helyzetére.

Szél Bernadett szerint

hogy hol hány idős, beteg fertőzött van, hányan hunytak el, és milyen az idősotthoni halálozási arány, arról semmit nem tudunk.

Hozzátette:

Azonnali tájékoztatást várok Müller Cecíliától a szociális otthonokkal kapcsolatos helyzetről! Ne két meg három hónap múlva tájékoztassanak, hanem most, méghozzá kimerítően. Jogunk van ezekhez az adatokhoz, nem titkolhatják el! 

Index.hu

Kapcsolódó cikkek