A Budapest Pride felajánlotta segítségét a Fidesznek

Megosztás

Elfogadó és biztonságos környezet megteremtésében segítene a Fidesznek a Budapest Pride mozgalom. Az LMBTQ tagjainak célja, hogy bárkik biztonságosan előbújhassanak és szabadon, hazugságok nélkül megélhessék önmagukat politikai munkájuk során. Például Szájer József, aki saját nemi hovatatozását titokban tartva segítette a Fideszt abban, hogy homofób irányba tereljék Magyarországot.

Közleményükben kitérnek arra: “szívesen segítünk a kormánypártnak abban is, hogy egy valóban befogadó, az egyenlő emberi méltóságot és szabadságot hatékonyan védelmező Magyarországot tudjunk építeni, ahol senkinek nem kell félnie azért, mert nem heteroszexuálisnak született.”

Az, hogy Szájer Józsefről 30 éve tudják a Fidesz-tagok, hogy a férfiakhoz (is) vonzódik, mégis titkolnia kellett, sokkal többet elárul a Fidesz politikai kultúrájáról, mint Szájer Józsefről, és testközelből figyelhetjük meg, mit tesz a kormánypárt azokkal a tagjaival, akik nem illeszkednek az aktuális pártideológiába. Hiába nyilatkozzák folyamatosan még most is a Fidesz tagjai, hogy Szájer rengeteget tett le az asztalra és építette a pártot 30 éven keresztül – írták.

A Szájer-ügyből leginkább arra következtethetünk, hogy a Fideszben jelenleg teljesen mindegy, hogy milyen munkát végzel: ha a saját nemedhez (is) vonzódsz, számodra az egyetlen opció az, ha titkolózol és hazudsz magadról a nyilvánosság előtt, különben búcsút mondhatsz a pártban betöltött helyednek. A Fideszben, úgy tűnik, úgy lehet magas pozíciókat elérni, ha vagy heteró vagy, vagy azt hazudod magadról, hogy heteró vagy. Egy ilyen politikai közösség pedig, mint az már a napnál is világosabban látszik, megnyomorítja a tagjait – olvasható továbbá a Budapest Pride közleményében.

Mi azért dolgozunk, hogy minden LMBTQ embernek jobb legyen Magyarországon élni, azoknak is, akik a Fidesz vagy a KDNP tagjai és szimpatizánsai. Sajnos rengeteg olyan magyar és nemzetközi példát ismerünk arról, hogy milyen hatással van az emberekre az, ha évtizedeken keresztül hazugságban és bujkálva kell élniük – nem ritka az sem, hogy belőlük lesznek a leghangosabban buzizó homofóbok.

Hozzászólások

Related posts