Gulyás Gergely nagyra becsüli Szájer 30 éves munkáját

Megosztás

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Orbán Viktor szavait ismételte Szájer József botrányos ügye kapcsán. A hvg.hu tudósítása szerint a Szájer Józsefre vonatkozó újságírói kérdésekre nem válaszolt, helyette a miniszterelnök tegnapi nyilatkozatát olvasta fel.

A miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, “személyesen is nagyra becsüli Szájer 30 éves munkáját. Hogy az ügy az Brüsszel bosszúja, vagy titkosszolgálatok munkája, nem kommentálja a kormány”.

Gulyás Gergely kitért arra is, hogy a mostani prognózisok többsége decemberre teszi a koronavírus-fertőzések és a halálozások számának csúcspontját.

Ismertette: a fertőzöttek számát nézve Magyarország a 12. helyen áll az EU-s tagállamok összevetésében, ami egy helyet jelentő javulás. Hozzátette: az elhunytakat tekintve – ugyan napról napra szomorú rekordértékek születnek – a magyar adatok kedvezőbbek uniós összehasonlításban. Egymillió emberre vetítve az elhunytak számánál az EU-s átlag 613 ember, Magyarországon 526.

A 444.hu megjegyzi: ez a statisztika a tavaszi adatokkal van hígítva, ezért tűnik jóval kedvezőbbnek, mint az elmúlt hetek tragikus adatai.

Kapcsolódó cikkek