Visszavonja publicisztikáját és törli magát a Facebookról Demeter Szilárd, aki Führernek nevezte Sorost

Megosztás

Óriási port kavart Demeter Szilárd véleménycikke az interneten. A Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója az Origón közölt egy írást, amiben Soros Györgyöt a liberális Führernek nevezte, akinek “hadserege szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai”.

Írásában hosszasan ekézi a magyar milliárdost, aki szerinte élete végén eszmélt rá arra, hogy nem zseni, de a halál kapujában is önnön szobrát faragja. Írni tehetségtelen, gondolatrendszere zavaros és inkonzisztens. Van annyira okos, hogy belássa: nem zseni. Ez lehet a legnagyobb fájdalma – írta.

Írása akkora port kavart, hogy a szerző végül visszakozott. Az Indexnek címzett levelében azt írta, visszavonja a sokakat bántó publicisztikáját, valamint törli magát a közösségi médiából.

Függetlenül attól, hogy mit gondolok az igazamról, és függetlenül attól, hogy az Alaptörvény által garantált vélemény- és szólásszabadságot ahogy eddig is, ezután is védeni fogom, a Sor(o)s című publicisztikámat ezennel visszavonom. A Facebook egy Kertész Imre-idézet miatt letiltott három napra, onnan nem tudom törölni a posztot, tehát a Facebook-oldalamat törlöm – közölték.

Kapcsolódó cikkek