Folytatódik a Balaton elfoglalása, újabb állami kempinget adtak magánkézbe Orbánék

Megosztás

Ugye már meg sem lepődünk rajta, hogy az eddig “közös”, állami tulajdonban levő területen az új tulajdonosnak nem kell megtartania a kemping jelleget, nyugodtan építhet rá luxusapartmanokat, vagy bármit, amit szeretne. Ahova a nemzet kevésbé fontos és pénzes tagjai be sem tehetik a lábukat.

Sikeres volt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő árverése, amelyen a balatonboglári Sellő kempinget árulta az állami vagyont kezelő szervezet – írja az Mfor.hu. A Balatoni Hajózási Zrt. tulajdonában lévő kempingre október 27 óta lehetett licitálni, viszont egészen e hét hétfőig egy ajánlat sem érkezett. Akkor egy ismeretlen licitáló 1 milliárd 16 millió forintot ajánlott az ingatlanért, amire az utolsó pillanatban egy másik ismeretlen 2 millió forinttal rálicitált,

így 1 milliárd 18 millió forintért kelt végül el a kemping. A Bahart egy másik kempingjét is árulja, a balatonszemesi Hattyú kempinget, arra viszont nem érkezett ajánlat. Az Mfor szerint különös, hogy bár a Sellő nagyobb, mint a Hattyú, és jobb helyen is van abból a szempontból, hogy Balatonboglár egy város, Balatonszemes pedig egy falu, mindkét kempinget egymilliárd forintos kikiáltási áron kezdték árulni.

A vevőnek nem kell majd megtartania a kemping funkciót, így a portál szerint luxus apartmanok vagy hasonlók építésével az egyelőre ismeretlen vevőnek hamar megtérülhet az 1,18 milliárdos beruházása.

444.hu

Kapcsolódó cikkek