Hétfőtől elektromos kerékpárok támogatására lehet pályázni

Megosztás

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium összesen 1 milliárd forint támogatást biztosít elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlásához.

Egy norvég kutatás eredményei szerint az e-bicikliket használók hosszabb ideig és gyakrabban tekernek. Így például a kisebb autós utakat is biciklizéssel váltják ki, és pihenésképpen is többször kerékpároznak inkább.

Az elektromos biciklit használóknak könnyebb hosszú távokon kerékpározni, könnyebbé válik a kezelhetőség is. A kutatások szerint növeli annak a valószínűségét is, hogy tartós viselkedésbeli változások alakulnak ki a használók körében:

Akik elektromos biciklire váltottak, azok azt tapasztalják, hogy könnyebb lecserélni a korábbi közlekedési eszközöket, és tartósan kitartanak választásuk mellett.

Az első pályázati időszak november 23-án kezdődik és november 27-én ér véget. A tárca tájékoztatása szerint magánszemélyek juthatnak hozzá kedvezményesen elektromos rásegítésű kerékpárokhoz, elsősorban munkába járásuk megkönnyítése érdekében. A pályázathoz munkaviszonyt vagy jövedelmet igazoló dokumentumot kell csatolni.

További részletek a pályázati feltételekről a haszon.hu oldalon, ITT.

(a kép illusztráció)

Kapcsolódó cikkek