Esélytelen volt a DVTK a Fehérvár otthonában

Megosztás

A MOL Fehérvár 3-0-ra legyőzte a vendég Diósgyőrt vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának záró mérkőzésén.

Az első félóra hazai fölényt hozott, több helyzetet dolgoztak ki a hazaiak, egy alkalommal a gólvonalról kellett tisztáznia a vendég védelemnek. A Diósgyőr erejét felemésztette a védekezés, a félpályát átlépve elfogyott a tudományuk a vendégeknek. A fehérvári próbálkozások a 36. percben hozták meg eredményüket, Nikolics Nemanja talált be. A bekapott gól felpaprikázta a borsodiakat, akik kezdeményezőbbé váltak ugyan, de a szünetig igazi veszélyt nem jelentettek a Fehérvár kapujára.

A második félidő eleje Funsho Bamgboye felső lécről kivágódó lövése ellenére diósgyőri fölényben telt és a folytatásban is a vendégek támadtak többet. A Fehérvár soványka előnyét őrizte, legalábbis erre utalt, hogy a gólszerző helyett hátvéd érkezett és átálltak ötvédős rendszerre. Mindezek ellenére a Vidi szerzett gólt, egy szépen kijátszott támadás végén Budu Zivzivadze helyezett az üres kapuba. A végeredményt Ivan Petrjak állította be büntetőből.

A Fehérvár a bajnokságban először nem kapott gólt, győzelmével feljött a tabella harmadik helyére. A DVTK a kilencedik helyet foglalja el.

OTP Bank Liga, 11. forduló:
MOL Fehérvár FC – Diósgyőri VTK 3-0 (1-0)
Mol Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött, v.: Bognár T.
Fehérvár: Rockov – Bolla, Musliu, Stopira, Fiola – Alef (Rus 84.) – Nego, Houri, Bamgboye – Nikolics (Hangya 71.), Zivzivadze (Petrjak 84.)
DVTK: Danilovic – Szűcs K., Karan, Hegedűs J. – Sesztakov, Márkvárt, Max (Iszlai 84.), Memolla (Vági A. 67.) – Grozav (Hasani 67.) – Ivanovszki (Makrai 84.), Drazic
Gólszerző: Nikolics (36.), Zivzivadze (80.), Petrjak (91., 11-esből)
Sárga lap: Bolla (73.), illetve Max (45.), Sesztakov (75.)

Hozzászólások

Related posts