Soros György tökéletesen összefoglalta, Orbánék hogyan uralkodnak Magyarországon

Megosztás

Soros György szerint Orbán Viktor miniszterelnök szinte teljes ellenőrzést gyakorol a magyar vidék felett, ahol a lakosság többsége él. A kormány szerinte végletekig befolyásolja a társadalomhoz eljutó információkat, és a szavazás titkossága sok faluban sérül a választásokon.

Így véleménye szerint az ellenzék érvényesülésére és a kormányváltásra 2022-ben szinte esély sincs, főként úgy, hogy a kormánytöbbség folyamatosan saját magának kedvezve változtat a választási szabályokon.

Mindezt azt követően fogalmazta meg, hogy Orbán megvétózta az EU egyik törvénymódosítását.

Szerinte engedhet Magyarország és Lengyelország zsarolásának az Európai Unió. Úgy véli, a két ország annak ellenére és úgy vétózná meg az EU tervezett 1180 milliárd eurós költségvetését és a koronavírus okozta válság utáni 750 milliárd eurós segélyalapját, hogy ők maguk lennének a legnagyobb kedvezményezettjei.

Soros szerint a jogállamiság gyakorlati akadálya Orbán Viktor „személyes és politikai korrupciójának”. Úgy látja, Orbán rendszere egy „gondosan kimunkált kleptokrácia”, amely már eddig is „csupaszra rabolta” az országot.

Kapcsolódó cikkek