Új látványtervek érkeztek az Avalon luxusszállodájához

Megosztás

A mérete és a megjelenése is változhat a tatai Öreg-tó partjára tervezett szállodának, jelentette be Tóth Róbert, az Avalon Park Kft. ügyvezetője egy múlt heti online sajtótájékoztatón.

Az új látványtervek szerint a szálloda épületét minden oldalról zölddel borítanák. A hajdani lovarda épületénél továbbra is nagy beépítést terveznek, de a hotel és a wellnessrészleg nagy része lépcsőzetesen illeszkedne a tájba, írja az Építészfórum. A wellnessrészleg kialakításánál is kevesebbet avatkoznak a környezetbe, ezt a parkosított részt pedig mindenki számára nyitva hagynák, így a tó bejárható marad, és az épület tetején látható üvegkupolába is feljuthatnak majd az emberek. Az ügyvezető szerint a Natura 2000 természetvédelmi terület jellege semmiben sem fog sérülni.

Csökkentették a szálloda magasságát: az új tervek szerint 120 helyett 95 szobát alakítanának ki, és az épület zöldfelületeit igazi fűvel telepítenék be.

Október közepén kezdtek aláírásokat gyűjteni a tatai Öreg-tó partjára tervezett szállodaépítést megakadályozó népszavazás kiírásához, már csak hat nap lett volna hátra a határidőig, és bőven összegyűlt annyi aláírás, amit a törvény előír. A veszélyhelyzet miatt azonban az összes időközi választást, népszavazást és az azokhoz kapcsolódó folyamatokat, határidőket törölték, és a veszélyhelyzet végéig nem lehet kiírni új szavazást. A tatai civilek is felfüggesztették az aláírásgyűjtést, a Mérce akkori cikke szerint bezárták az irodáikat, leállították a kopogtatást és a pultozást. A Nemzeti Választási Iroda akkori állásfoglalása szerint meg kellett volna semmisíteni az addig összegyűlt aláírásokat, de a kormány által kihirdetett különleges jogrendről szóló törvénybe bekerült egy módosítás, amely lehetővé teszi az aláírások megőrzését, illetve az aláírásgyűjtés folytatását a veszélyhelyzet megszűnése után.

Telex.hu

Kapcsolódó cikkek