Balesetet okozott, majd rátámadt a rendőrre az ittas borsodi sofőr

Megosztás

November 10-én, 22 órakor egy borsodi városban egy 25 éves férfi alkoholfogyasztást követően összeveszett barátnőjével, majd beült a gépkocsijába és nekihajtott a társasház bejárati ajtajának – tudatta az ügyészség. Mint írták, az esetet észlelő rendőrök intézkedni kezdtek, majd miután a légalkoholmérő-készülékkel megállapították, a férfi ittas, közölték vele, hogy mintavétel céljából előállítják a rendőrségre. A megalapozott gyanú szerint a férfi intézkedés közben felhagyott együttműködő magatartásával, majd amikor a rendőrök testi kényszert alkalmaztak vele szemben, kezeit kiszabadította a fogásból és az egyik rendőrt fojtó fogással átkarolta, miközben mind a ketten a földre kerültek.

Eközben a másik rendőr társa segítségére sietett, hasra fektették a férfit és megpróbálták megbilincselni, de az elkövetőnek sikerült újra kiszabadulnia a két rendőr fogásából, felállt és támadó testtartásban állt meg velük szemben. Ekkor a rendőrök könnyfakasztó gázt alkalmaztak, így a férfi ellenállása megtört, ezután megbilincselték, és előállították. Tekintettel arra, hogy az elkövető 26 éves barátnője kiabálásával és jelenlétével folyamatosan akadályozta az intézkedést, a nyomozó ügyészség mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatta ki hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt, amelyet a nő bűnsegédként követett el. A férfi a vallomástételt megtagadta, de a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, míg a nő a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be, ugyanakkor ténybelileg elismerte a cselekmény elkövetését.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte mindkét elkövető őrizetét, és bíróság elé állításukat tervezi az elkövetés helye szerint illetékes Kazincbarcikai Járásbíróságon.

Borsodihir.hu, Fotó: Ügyészség

Kapcsolódó cikkek