Szabálytalanul parkolt, majd fegyvert fogott az intézkedő rendészre Miskolc belvárosában

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság kedden kihirdetett ítéletében bűnösnek találta azt a férfit, aki fegyvert fogott a vele szemben intézkedő önkormányzati rendészre Miskolc belvárosában.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2017 novemberében Miskolcon az 1. számú posta előtti járdán szabálytalanul állt meg az autójával. A szolgálatban lévő önkormányzati rendész sértett és társa intézkedni kezdtek a vádlottal szemben, mire a vádlott kiszállt autójából, trágár kifejezéssel illette őket és a korábban átadott iratait vissza akarta venni a sértett kezéből. Később a vádlott megpróbálta elhagyni a helyszínt, azonban a rendészek tájékoztatták, hogy az intézkedés ideje alatt erre nincs lehetősége.

A vádlott ennek ellenére be akart ülni a kocsiba, azonban a rendészek megfogták a karját és közölték, hogy testi kényszert fognak alkalmazni vele szemben. A vádlott erre közölte a sértettel, hogy „akkor lelőlek”, majd nadrágja jobb zsebéből kivette az engedéllyel tartott gázfegyverét és azt csípőmagasságban a sértett felé emelte.

Amikor a sértett a vádlott felé indult a vádlott eltette a fegyvert, a rendészek a földre vitték a vádlottat, aki ismét megpróbált fegyvere után nyúlni, de azt elvették tőle, majd megbilincselték és értesítették a rendőrséget. A szolgálatot teljesítő önkormányzati rendészek hivatalos személyek.

A bíróság hivatalos személy elleni erőszak miatt 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a vádlottat.

Az ítélet ellen a vádlott és védője a vádlott felmentése, illetve a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett. A büntetőper a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

Kapcsolódó cikkek