Már a 110 ezret közelíti a fertőzöttek, a 2500-at a halottak száma

Megosztás

4673 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 109.616 FŐRE NŐTT A HAZÁNKBAN BEAZONOSÍTOTT FERTŐZÖTTEK SZÁMA.

Elhunyt 81, többségében idős, krónikus betegséggel élő ember, így az elhunytak száma 2438 főre emelkedett, 25 070-en pedig már meggyógyultak. AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA 82 108 FŐ.

Az aktív fertőzöttek 25%-a, az elhunytak 29%-a, a gyógyultak 27%-a budapesti. 5803 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 417-en vannak lélegeztetőgépen.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél annak lassítása – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalán.

A járvány elleni védekezés további erősítése érdekében a kormány visszaállította a rendkívüli jogrendet, azaz kihirdette a veszélyhelyzetet. Ez azért fontos, mert a rendkívüli jogrend – ahogy az első hullám idején, úgy most is – gyors cselekvést tesz lehetővé a kormány számára. A kormány arra kéri az országgyűlést, hogy a rendkívüli jogrendet 90 nappal hosszabbítsa majd meg, az erről szóló javaslatot már a parlament elé terjesztette.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek