Közel 90 milliós többlettámogatást kap a sátoraljaújhelyi kalandpark

Megosztás

A kormány nyolcvanhét millió forint többlettámogatás nyújt Magas-hegyi Sportcentrum 3 milliárd forintos fejlesztéséhez.

A november 3-i Magyar Közlöny emlékeztet, nemcsak a négyévszakos kalandpark válik vonzóbbá a beruházással, hanem a világörökségi helyszínként nyilvántartott ungvári pincesor is megújuláson megy keresztül. Az ez utóbbival összefüggő mérnöki-kivitelezői feladatokat közbeszerzésen nyerte el a REX-BAU Kft. még tavaly, és azóta végzett a völgyszínház, pinceteraszok és látogatói illemhelyet magában foglaló beruházással (a cég nettó 212 millió forintért vállalta a munkát).

Áprilisban a Zemplén TV járt utána annak, hogy az építkezés során több olyan pincelejáratot, szellőt találtak, amelyeket a balesetveszély elkerülése érdekében helyreállítanának.

Sátoraljaújhely Ungvár városrészének pincerendszerét az 1200-as évek végén pálos szerzetesek kezdték építtetni. A 15–30 méter mély pincék több kilométer hosszú, többszintes – 10 kilométert meghaladó hosszúságú – rendszert alkotnak. 2002-től világörökség része a városban található Ungvári pincerendszer.
A Zemplén Kalandparkot downhill- és szánkópályával, új libegővel, sétánnyal, kilátóval tennék vonzóbbá a beruházás keretében.

Kapcsolódó cikkek