Hősként tekintenek két ketrecharcosra, akik egy rendőrt is megmentettek a terrortámadás alatt

Megosztás

Két török ketrecharcost hősként ünnepel a sajtó a hétfő esti bécsi terrortámadást követően.

Recep Gültekin és Mikail Özen még a kijárási korlátozások életbe lépése előtt meg akart inni egy kávét Bécs belvárosában, amikor meghallották a lövéseket a Schwedenplatz felől, és vérző emberekkel is találkoztak.

Gültekin elmondása szerint éppen leparkoltak, amikor lövéseket hallottak a Schwedenplatz közelében. Nem menekülni kezdtek, hanem a lövések irányába indultak, és látták, ahogy az egyik támadó felé tart egy gyanútlan idősebb nő. Arról ellentmondásosak az információk, hogy a nő megsebesült-e, de az biztos, hogy egy közeli étterembe vitték.

Miután a nőt egy közeli étterembe vittem, a terrorista rám mutatott a fegyverével. Ekkor a földre vetettem magam – mesélte a hírügynökségnek Gültekin, aki megúszta egy kisebb lábsérüléssel az incidenst.

Később Gütelkin sérülése ellenére segítettek egy rendőrnek is, akit a szemük láttára zajló tűzharcban lőtt meg az egyik terrorista. Ezt a rendőrt ők menekítették ki a golyózáporból, és vitték be a kórházba.

Egyébként mindketten elítélik a merényletet. Török származású muszlimként a terror minden formájától undorodunk, és kiállunk Ausztriáért, kiállunk Bécsért.

Kapcsolódó cikkek