Műtárgy tűnt el egy miskolci kiállításról

Megosztás

Felhívást intézett a múzeumlátogatók felé a Miskolci Galéria, ami arról ír: aki véletlenül, félreértésből magával vitt három lapot a triennálé anyagából, legyen szíves visszavinni.

A 2020-as Miskolci Grafikai Triennálén Koós Gábor installációja nagy érdeklődést keltett. Olyannyira nagyot, hogy páran a részeseivé is váltak. A kiállítás bontása és az anyagok visszaadása után derült ki ugyanis, hogy az említett műből – amely 824 db egymásra helyezett A3-as papírlapból áll – három lap hiányzik – írták.

Mint kiderült: ez az installáció egyszeri és megismételhetetlen, egyedi műalkotás, azonban

a kiállítás módja azt az érzetet kelthette néhány nézőben, hogy elvihető, szórólapszerű lapokról van szó. Sajnos nem.

A felhívást azért tették közzé, “hogy ez a három lap visszakerüljön a saját terébe. Jelképesen és szó szerinti formában is.”

“Kérünk minden olyan látogatót, aki magához vett az említett grafikai lapokból, hogy – akár név nélkül – juttassa azokat vissza a Miskolci Galériába személyesen, postai úton, vagy bármilyen más megoldással. Mivel a lapok egyediek, de mégis a nagy egész részei, így tekintet nélkül arra, hogy most milyen állapotban vannak (akár hajtogatva, vagy gyűrötten is) várjuk őket vissza” – áll a felhívásban.

Az egyik keresett lap:

Kapcsolódó cikkek