Felgyújtottak két halottaskocsit

Megosztás

Az esetről az Érdmost adott hírt, a portál megkereste a Fehér Fény Temetkezés és Kegyeleti Szolgáltató Kft-t, melynek ügyvezetője azt mondta, több fenyegetést is kapott a munkatársuk. Arra próbálták rávenni őket, minősíthetetlen szavak kíséretében, hogy fejezzék be a tevékenységüket, különben baj lesz. 

A fenyegetéseket eltűnő üzenetben kapták, de párat azért el tudtak menteni. A fenyegetésekről még pénteken tájékoztatták a rendőrséget, a polgármestert, a jegyzőt és a temetőgondnokságot is.

A Fehér Fény munkatársai természetesen nem hagyták abba a munkájukat. Vasárnap este a cég telephelyén kigyulladt és gyakorlatilag teljesen leégett két halottaskocsijuk. Az érdi újság a cégvezetőtől úgy tudja, a tűz helyszínén Molotov-koktélhoz hasonló gyújtóeszközöket találtak, de ezt a hírt a Pest Megyei Katasztrófavédelem Érdi kirendeltsége még nem erősítette meg. 

Az ügy előzménye lehet, hogy a cég egyik munkatársa feljelentette előző munkahelyét, egy olyan céget, ami nem sokkal ezelőttig Érd egyik legnagyobb temetkezési szolgáltatójának számított. Az ügyből rendőrségi nyomozás lett, és olyan lavina indult el, ami megrengette a szóban forgó temetkezési cég tíz évig bebetonozottnak tűnt helyzetét Érden.
Az Érdmost az ügy előzményeivel is részletesen foglalkozott, oknyomozásuk szerint a megfenyegetett férfi azért mondott fel korábbi munkahelyén, mert megütötték. és mert azzal szembesült, hogy valaki odahamisította az aláírását a szerződésére és a bérjegyzékére. 

Azzal a céggel, ahol a férfi a felmondásáig dolgozott, 2010-ben kötött – az akkor még fideszes vezetésű – város 15 évre szóló alvállalkozói szerződést. A feljelentési ügy kirobbanása után aztán Érd mostani, ellenzéki polgármestere, Csőzik László vizsgálatot rendelt el.

via telex.hu

Kapcsolódó cikkek