Az őszi szünetben fertőtlenítik az iskolákat, hogy fékezzék a járvány terjedését

Megosztás

Borzasztóak a napi adatok az új fertőzöttekről, de a kormány szándéka, hogy az oktatás normál rendben folytatódjon. A fertőtlenítésben a honvédség is segít.

Az október 22-től november 2-ig tartó őszi szünetben országszerte fertőtlenítő nagytakarítást végeznek az iskolákban. A szakemberek ettől azt remélik, hogy segíti a járvány fékezését.

Ötvenkilenc intézményben, ahol a fertőzés a rendkívüli szünet és a tantermen kívüli, digitális munkarend ellenére sem tűnt el, a Magyar Honvédség segítségével aeroszolos fertőtlenítést is végeznek.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az M1 csatornán elmondta, az iskolákban és óvodákban bevezetett megelőző intézkedések sikeresen fogják vissza a járvány terjedését: 3000 óvoda közül csak 64-ben van rendkívüli szünet, ez, illetve a tantermen kívüli digitális munkarend az iskolák mindössze hat százalékát érinti.

Fontos, hogy a gyerekek a tíznapos szünetet családi körben töltsék, ne csoportos rendezvényeken, szabadidős programokon

– hangsúlyozta az államtitkár.
Müller Cecília korábban arról beszélt, azt szeretnék, hogy tiszta, fertőtlenített intézményekbe térjenek vissza a diákok. Az országos tisztifőorvos köszönetet mondott a pedagógusoknak, a szülőknek, és a gyerekeknek is, hogy az intézmények eddig zavartalanul tudtak működni, és reményét fejezte ki, hogy ez a jövőben is így marad.

Borsodihir.hu

Kapcsolódó cikkek