Választási csalás miatt fellebbezett Tóth Ádám, a borsodi időközi választás egyik jelöltje

Megosztás

Fellebbezést nyújtottak be Borsod 6-os számű körzetében lezajlott időközi választás eredményével szemben – számolt be a Blikk.

A lap szerint az eredményt Tóth Ádám független jelölt támadta meg a kormánypártok által állítólag elkövetett választási csalásokra hivatkozva.

A helyi választási bizottság fogja elbírálni, hogy valóban történtek-e ilyen visszaélések.

Tóth Ádám Szanyi Tibor pártja, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) támogatásával indult a voksoláson, és a szavazatok 2,23 százalékát szerezte meg. Bíró László, az ellenzék közös jelöltje pedig a voksok 45,9 százalékát kapta. A nyertes Fidesz-KDNP jelöltje, Koncz Zsófia a szavazatok 50,87 százalékát gyűjtötte be.

„A kifogás és egyben fellebbezés lényege, hogy a nyilvánosan is elérhető információk szerint egyelőre ismeretlen tettesek a BTK 350. §-a szerinti “választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmények” gyanúját hordozó tevékenységeket végeztek, ezáltal a választás eredményét olyan szavazatok is meghatározhatták, éspedig vélhetően tömegesen, amelyek ellenszolgáltatás nyomán vagy kényszer alatt születtek”

  – írták oldalukon.

Kapcsolódó cikkek