Csalók élnek vissza az Aldi nevével a Facebookon, ne dőljön be nekik

Megosztás

Sajnos nem ritka, hogy az internetes csalók a Facebookon igyekeznek átverni a gyanútlan, vagy esetleg nem eléggé körültekintő felhasználókat.


Most egy újabb átverés kezdett el terjedni a közösségi oldalon, amivel ezúttal a magyarországi Aldi vásárlóit igyekeznek rászedni a kiberbűnözők.

A csalók a közösségi oldalon egy, a cég logójával ellátott és annak nevével visszaélő kérdőíves megkeresést hirdetnek. Az állítólagos szabály szerint ha olyan ember tölti ki azt, aki az adott hónapban született (ebben az esetben: októberben), egy 7000 forintos vásárlási utalványt nyerhet. A dolog a kis összeg és a logó/név használata miatt alapvetően hihető is lenne, a cég azonban mindenkit arra figyelmeztet: átverésről van szó.

Mint azt az Aldi Magyarország Facebook-oldalán írják,

az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. nem vesz részt, nem szervez, és nem hirdet kérdőíves megkeresést az adott hónapokban született személyek részére, melynek keretében 7.000 Ft-os ALDI ajándékkártyát lehet nyerni. A felhíváshoz vállalatunknak nincs köze és lehetséges, hogy csak a jelentkezők adatait szeretnék megszerezni, amelyhez társaságunk logóját jogosulatlanul és helytelenül használják.

Kapcsolódó cikkek