Orbán korábbi minisztere az ellenzék élére állna

Megosztás

Pálinkás József a napokban jelentette be, hogy új pártot alapít, amivel nagyratörő tervei vannak. A 24.hu készített interjút a politikussal.

Pálinkás Orbán Viktor államtitkára volt már az első Fidesz-kormányban, 1998-ban oktatási miniszter lett, később pedig országgyűlési képviselő. Majd a Magyar Tudományos Akadémia elnöki tisztségét töltötte be 2008-2014 között.

A politikába visszatérő Pálinkás a lapnak azt mondta, amennyiben más pártok is támogatják a jelöltségét, nem zárkózik el attól, hogy megmérettesse magát, és esetleg ő legyen Magyarország következő miniszterelnöke.

Frissen alapított pártjáról is beszélt, Pálinkásék egyelőre tizenketten vannak, de már sokan jelezték, hogy csatlakoznának az Új Világ Néppárthoz. Az elsők között lépett be a volt SZDSZ-es külpolitikus Szent-Iványi István, Lantos Gabriella egészségközgazdász és a volt LMP-s Ábrahám Júlia, rajtuk kívül Fekete László, Stelli Kiss István, a volt MDNP-s Radnai Ferenc, Horváth Tamás író, Reichert János publicista, a volt KDNP-s Sós Károly, Szládek István vállalkozó és Borsi Endre is ott van már.

A párt mottója, hogy nem a soha meg nem térülő presztízsberuházásokba, piramisokba akarnak befektetni, hanem az emberbe, az oktatásba, az egészségügybe és a technológiába.

Pálinkásék részt kívánnak venni az ellenzéki listaállításban, és osztják azt a nézetet, hogy minden körzetben egy kihívója legyen a kormánypárti jelöltnek.

Kapcsolódó cikkek