33 millió forintos peren kívüli egyezség egy orvosi műhiba miatt megyénk egyik kórházában

Megosztás

Rendkívül nagy összegű peren kívüli egyezséget kötött az egyik meg nem nevezett Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórházzal egy beteg és az őt képviselő ügyvédi iroda, miután a beteget nem megfelelő gondossággal ápolták, ezért elhunyt.

A pert a Zolnay Ügyvédi Iroda indította az elhunyt feleségének kérésére. Az ügyfél férjének háziorvosa egy injekciót adott be neki, ami elfertőződött, ezért néhány nap múlva kórházba került. Ott

nem a megfelelő gondossággal végezték az ellátását, nem vizsgálták meg alaposan, nem a vizsgálati eredményeknek megfelelően diagnosztizálták és hazabocsátották ellátás nélkül. Otthonában rosszul lett, hozzátartozók mentőt hívtak hozzá és a mentők szállították vissza a kórházba, ahol elhunyt. Csak később, a boncolásnál derült ki, hogy az első ellátás során nem ismerték fel súlyos bakteriális gyulladását és súlyos vérmérgezését.

Az elhunyt felesége második gyermekükkel volt GYES-en és így a 8 hónapos gyermek nem ismerhette meg az édesapját.
A perben a Miskolci Törvényszék megállapította a kórház felelősségét közbenső ítélettel, mely közbenső ítéletet a Debreceni Ítélőtábla is helybenhagyott. Ezt követően került sor peren kívüli egyezség kötésre, mely alapján az érintett kórház 33.000.000,- Forint sérelemdíjat fizetett ki az ügyfeleinknek.

Kapcsolódó cikkek